ABOUT US

Komt u binnen….

Restaurant Minang Kabau is bereikbaar via de hoofdingang aan de parkeerzijde en in de zomer ook via de plaszijde waar ons terras bevindt.

Op mooie dagen is ons terras ’s middags geopend voor een drankje, hapje of een (kleine) maaltijd. ’s Avonds kunt u op terras dineren, alleen rijsttafels serveren wij binnen in het restaurant.

Binnen beslaat het restaurant twee verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de Serre, ons kleine zaal met aan drie zijde rondom raampartijen. Deze zaal heeft zestal tafels en is geschikt voor gezelschappen tot ca. 25 personen. De Serre is doorgaans open voor de lunch.

Boven bevindt zich de grote zaal. Deze zaal is tevens zeer geschikt voor gezelschappen tot ca. 100-125 personen. De zaal leent zich voor bruiloftsfeesten, jubilea, etc.


Minang Kabau dak

Een stukje historie.

Restaurant Minang Kabau is gevestigd in het Minangkabau-huis. Een gebouw gebouwd volgens de architectuur van de Minangkabau-ers, een bevolkingsgroep op Sumatra (Indonesië).

Ons Minangkabau-huis heeft reeds een lange historie achter de rug. Het heeft als eerste dienst gedaan als de Nederlandse inzending tijdens de Koloniale Wereldtentoonstelling in Parijs in 1931.

Na de tentoonstelling is het gebouw verhuisd naar het Haagse Bos in Den Haag. Nadat het daar een tijd heeft gestaan, moest het in 1968 helaas wijken voor een ander woonproject.

Daarna werd het een tijdlang in containers opgeslagen tot het op een gegeven moment weer in gebruik werd genomen en hier op de huidige bestemming is neergezet.

Door een tweetal branden die door de jaren heen heeft gewoed, zijn helaas heel veel delen van het originele gebouw verdwenen.